Levekostnadene siste: Feriegjester kan møte "alvorlig økonomisk svie" over flyplassparkering; husleien stiger med en femtedel i deler av England (2024)

Viktige punkter
  • Husleiekostnadene i enkelte deler av England øker med mer enn en femtedel på et år
  • Slik kan du spare penger i forkant av ferien
  • British Airways-arbeidere sikrer stor lønnsøkning
  • Høye boliglånskostnader påvirker psykisk helse hos nesten en tredjedel av mennesker
  • Banken gir kraftige hint om hvor renten kan gå | Ed Conway
  • Bruk forbrukskalkulatoren vår for å se hvilke priser som har gått opp eller ned
  • Podcast: Rentene opp – fokus på sparere og leietakere
  • Direkterapportering av Lucia Binding

14:31:09

Har du vært hardt rammet av stigende renter?

Har du blitt hardt påvirket av de 13 strake renteøkningene? Sliter du med å betale boliglån eller husleie?

Du kansend oss ​​en melding på WhatsApphvis du ønsker å bli omtalt eller har informasjon.

Ved å sende oss videoopptakene/fotografiene/lydene samtykker du i at vi kan kringkaste, publisere og redigere materialet og videreformidle det til andre for lignende bruk i alle medier over hele verden, uten at du må betale noen betaling. Vennligst ikke send inn ditt bidrag med mindre du godtar dette.

16:20:01

Spar penger på den ukentlige matbutikken din med riktig planlegging

I møte med levekostnadskrisen kan det å ta i bruk en rutine for å tilberede måltider være en forandring. Ikke bare hjelper det deg med å spare penger, men det sikrer også at du gir næring til kroppen din med sunne måltider.

Her er en omfattende nybegynnerguide for å kickstarte reisen din til å lage måltider...

1. Planlegg strategisk:Begynn med å skissere måltidene dine for uken. Legg merke til ingrediensene du allerede har og bygg måltidsplanen din rundt dem. Velg enkle oppskrifter som bruker vanlige ingredienser for å gjøre dagligvarehandelen effektiv – som magre proteiner, fullkorn, grønnsaker og frukt.

2. Lag en detaljert handleliste:Bevæpnet med måltidsplanen din, lag en nøyaktig handleliste. Hold deg til det viktigste, unngå unødvendige ting som kan øke kostnadene dine. Vær på utkikk etter rabatter og spesialtilbud på basisvarer som korn, proteiner og råvarer. For eksempel har Aldi et "Super Six"-produkttilbud hver uke.

3. Handle økonomisk:Vurder å handle på lokale markeder, bondemarkeder eller lavprisbutikker der ferske råvarer og råvarer ofte er rimeligere. Å kjøpe i bulk kan også gi betydelige besparelser, spesielt for varer som korn, bønner og nøtter.

4. Omfavn allsidige ingredienser:Velg ingredienser som kan brukes i flere oppskrifter. For eksempel kan stekt kylling inkorporeres i salater, wraps eller wok gjennom uken, noe som reduserer behovet for separate proteiner.

5. Effektiv forberedelsesdag:Velg en dag da du har litt ekstra tid til å lage mat. På denne dagen koker du større porsjoner med korn (ris, quinoa), proteiner (kylling, tofu) og grønnsaker. Disse vil bli byggeklossene dine for ulike måltider gjennom uken.

6. Porsjonskontroll og lagring:Del de tilberedte komponentene i porsjonsstore beholdere. Dette hjelper deg ikke bare med å håndtere porsjonsstørrelser, men forhindrer også overspising. Glass- eller plastbeholdere fungerer godt for lagring og kan gjenbrukes til fremtidige måltidsforberedelser.

7. Bland og match:Lag varierte måltider med de tilberedte ingrediensene dine. Par forskjellige proteiner, korn og grønnsaker for å lage salater, boller, wraps og mer. Litt kreativitet går langt for å holde måltidene dine spennende.

8. Forenkle frokost og snacks:Inkluder ting som er enkle å forberede, som havre over natten, yoghurtparfaits eller fruktsalater i måltidsplanen din til frokost. Tilbered småbitstore porsjoner med kuttet frukt, grønnsaker og nøtter for rask, sunn snacking.

16:02:44

Hva briter egentlig tenker om de nye alkoholavgiftsreglene...

Ettersom det nye alkoholavgiftssystemet skal tre i kraft denne måneden, kaster ferske data lys over britenes meninger om kostnadene og virkningen av alkoholholdige drikker.

I følge en undersøkelse utført av Ipsos Observer Daily Omnibus i juli, støtter et flertall av britiske forbrukere ideen om at sterkere alkoholholdige drikker bør ha høyere avgifter.

En betydelig del (53 %) mener imidlertid at hensikten med økte skatter først og fremst er å styrke statens inntekter, snarere enn å fremme folkehelsen.

Blant de 2 217 voksne som ble spurt, mente 30 % høyere alkoholavgifter potensielt kunne føre til redusert drikking, mens 22 % mente det kunne påvirke folkehelsen positivt. En avgiftsøkning på 10,1 % på all alkohol følger avslu*tningen av alkoholavgiftsstoppen, ledsaget av en forenkling av avgiftsberegningene, der sterkere drikker står overfor høyere avgiftssatser.

Interessant nok følte bare 5 % av de spurte at de personlig ville dra nytte av de nye reglene, i motsetning til 60 % som trodde at den britiske regjeringen ville få mest.

Mens 44 % av de som drikker forventet en økning i prisene på grunn av avgiftsendringer, uttrykte 46 % sannsynlighet for å vente på kampanjetilbud før de foretar kjøp. Til tross for disse endringene, virker betydelige endringer i forbrukeratferd mindre sannsynlige.

16:01:01

DWP levekostnader betalingsdatoer - er du kvalifisert?

Enkelte husholdninger er kvalifisert for støttebetalinger verdt opptil £1 350 dette kalenderåret for å hjelpe dem gjennom levekostnadskrisen.

Disse betalingene skal ikke alle komme på en gang – de blir fordelt av Department for Work and Pensions (DWP).

Hvis du gikk glipp av det, her er den fullstendige listen over betalinger som DWP har bekreftet for å hjelpe husholdninger gjennom levekostnadskrisen, og datoene husholdninger kan forvente dem:

  • Uførebetaling (£150) – forfaller sommeren 2023
  • Andre levekostnadsbetaling (£300) – forfaller høsten 2023
  • Pensjonistbetaling (£ 300) – forfaller vinteren 2023-24
  • Tredje levekostnadsbetaling (£299) – forfaller våren 2024

Du kan lese DWPs sammenbruddher.

Du kan kanskje kreve levekostnadsstøtte hvis du mottar noe av følgende:

  • Inntektsbasert arbeidssøkergodtgjørelse (JSA)
  • Inntektsrelatert arbeids- og støttegodtgjørelse (ESA)
  • Sosialstønad
  • Pensjonskreditt
  • Universell kreditt
  • Skattekreditt for barn
  • Arbeidende Skattekreditt

Hvis du tror du kan være kvalifisert - sjekk ved å klikkeher.

15:40:40

British Airways-arbeidere sikrer stor lønnsøkning

Unite, Storbritannias ledende fa*gforening, har sikret en lønnsøkning for omtrent 24 000 ansatte hos British Airways, og reverserer strategien for "fire and rehire"-lønnskutt.

Med unntak av piloter og ledelse, vil arbeidsstyrken oppleve en lønnsøkning på 13,1 % over 18 måneder, ledsaget av en engangsutbetaling på £1 000. Denne avtalen rommer også potensialet for ytterligere økninger hvis inflasjonen vedvarer, sa fa*gforeningen.

I tillegg til forbedret lønn, hevder Unite at de har garantert at ingen ansatte vil motta en lønnsøkning som er lavere enn 2020-inntektene deres. Dette retter opp British Airways' splittende beslu*tning under pandemien.

Unites generalsekretær, Sharon Graham, sa: "Den betydelige lønnsøkningen er et resultat av den iherdige innsatsen og engasjementet til forbundets representanter og offiserer, oppnådd gjennom uttømmende forhandlinger."

Hun la til at lønnsøkningen fremhever Unites standhaftige dedikasjon til å forbedre jobbsikkerheten, lønnen og arbeidsforholdene til medlemmene.

15:14:01

Pengesparende hacks: Hvordan kan du spare penger i forkant av ferien?

Enten det er å sole seg i solskinnet på en strand eller en kort storbyferie, ser dagene med billige ferier ut til å være for lengst forbi.

Så hvordan kan du nyte litt tid borte uten å sprute for mye penger? Her tar vi en titt på noen sparetips, med tillatelse fra nettstedet for forbrukervalgHvilken?

Få riktig timing

Undersøkelser fra søkemotoren Skyscanner viser at du pleier å få de beste prisene på flyreiser rundt seks måneder i forveien. Tirsdager er også vanligvis de billigste dagene å fly mens lørdager er dyrest.

Bruk sammenligningsnettsteder

Sammenligningssider lar deg se gjennom de mange fly- og hotellalternativene der ute og hjelpe deg med å finne de laveste prisene. Google Flights, Kayak og Skyscanner er gode steder å lete.

Bestill direkte hos flyselskapet

Etter at du har sett på sammenligningssidene, gå rett til flyselskapets nettsider og bestill der. Bestilling via et reisebyrå på nettet kan øke beløpet du betaler, så prøv å bestille flyreiser selv.

Ikke utelukk et all-inclusive

På overflaten kan et all-inclusive virke ganske kostbart, men i det lange løp kan det fungere bedre. Å bestille et all-inclusive betyr at du ikke trenger å punge ut for ekstrautstyr på reisen din, for eksempel wifi eller mat.

Bytt pengene dine på hovedgaten

Unngå å kjøpe valutaen din på flyplassen, da det er her prisene vil være mye høyere. Når det kommer til euro, prøv en eurochange-butikk, mens Tesco og M&S er bra for amerikanske og australske dollar.

Unngå å ta taxi til flyplassen – og parkeringsplasser

Hvis du ikke har mye bagasje, hvorfor ikke ta offentlig transport for å komme deg til flyplassen? Reisende kan spare £127 på reiser til Luton fra London sentrum ved å ta National Express-bussen, ifølge Which? forskning.

Forskning tyder også på at noen britiske flyplasser har blant de dyreste parkeringsavgiftene i verden ...

Samle poeng når du handler og løser inn til helligdager

Ulike supermarkeder i Storbritannia lar deg samle poeng for hvert pund du bruker, og disse kan igjen løses inn til ferier. Noen av de mest populære ordningene er med Avios, Tesco Clubcard, Nectar og Virgin Atlantic Flying Club.

14:26:03

Byggesektoren vokser til tross for utfordringer i boligmarkedet

Storbritannias byggesektor viste lovende tegn på vekst forrige måned, til tross for hindringer i boligmarkedet.

En innflytelsesrik undersøkelse fra S&P Global og CIPS avslørte en oppgang i aktiviteten, med en poengsum på 51,7 på bygge-innkjøpssjefens indeks, noe som indikerer en retur til ekspansjon.

Oppgangen skylder seg utvidede kommersielle prosjekter, inkludert bedriftskontorer, og robust anleggsteknisk ytelse. Boligbygging fortsatte nedgangen på åtte måneder, påvirket av stigende renter og levekostnader.

Til tross for boligbekymringer, gikk kommersielle og anleggssektorene i spissen for veksten. Et funn var den akselererte leveringstiden på grunn av redusert etterspørsel og flaskehalser i tilbudet.

Mens noen byggefirmaer opplevde kostnadslette, bidro inflasjon og lønnsøkninger til høye innkjøpspriser. Likevel opprettholdt bedriftene optimismen for året som kommer.

14:01:04

Podcast: Rentene opp – fokus på sparere og leietakere

Bank of England har økt sin basisrente med et kvart prosentpoeng til 5,25 % – som er lavere enn noen økonomer hadde spådd.

På Sky News Daily snakker Leah Boleto med vår forretningskorrespondent Gurpreet Narwan om beslu*tningen om å heve renten for 14. gang på rad.

I tillegg forklarer Skys data- og rettsmedisinske journalist Daniel Dunford hvorfor leietakere kan bli hardest rammet av prisøkninger, og Tilly Smith, fra kampanjegruppen Generation Rent, på sin oppfordring til regjeringen om å tilby mer støtte til folk som leier.

Hør...

14:01:01

Feriegjester kan møte "alvorlig økonomisk svie" over flyplassparkering - her er grunnen

Flyplasser belaster feriegjester opptil fire ganger mer for parkering hvis de betaler ved ankomst i stedet for på forhånd, viser ny forskning.

Hvilken? sa analysen av 16 britiske flyplassparkeringer avslører en "alvorlig økonomisk svie".

Forbrukermesteren sammenlignet prisene for en ukes opphold i midten av august betalt på dagen med de som er betalt på forhånd fire måneder tidligere.

Manchesterflyplassen hadde den største prisforskjellen - ved å betale ved ankomst satte feriegjester tilbake £406, sammenlignet med bare £95 når de bestilles på forhånd.

Andre flyplasser tok en heftig premie for reisende som betaler på dagen, inkludertHeathrow, der kjøp av billett ved ankomst koster £583 sammenlignet med £190 på forhånd,Birmingham(£392 sammenlignet med £150 på forhånd) ogGatwick(£180 sammenlignet med £106 på forhånd).

Rory Boland, redaktør for magasinet Which? Reise, sa: "Vår forskning fant ut at det kan føre til en alvorlig økonomisk svie å overlate det til siste øyeblikk."

Han sa at det å ta seg tid til å shoppe rundt og sammenligne alternativer er et utgangspunkt, og oppfordret feriegjester til å bestille tidlig for å sikre den beste prisen.

13:37:16

Levekostnadskrise fører til "morsomt underskudd" i Skottland

Den skyhøye levekostnadskrisen har ført til et betydelig "morsomt underskudd" i Skottland, noe som har fått folk til å ofre sine kjære sosiale interaksjoner, hobbyer og til og med elskede kjæledyr.

Nyere forskning viste at et betydelig antall mennesker gir avkall på aktiviteter som gir verdi til livet på grunn av økonomiske problemer.

I følge en YouGov-undersøkelse utført for Citizens Advice Scotland (CAS), har 41 % av respondentene slu*ttet med en eller annen form for sosialt engasjement, som å spise ute, det siste regnskapsåret.

Dessuten har 23 % gitt opp visse hobbyer, og rundt 3 % (137 000 mennesker) har blitt tvunget til å skille seg fra kjæledyrene sine. En tilleggsstatistikk viste at rundt 36 % av skottene ikke hadde råd til en ferie.

CAS-sjef Derek Mitchell sa: "Levekostnadskrisen har sett en enorm økning i folk som søker råd om økonomiske problemer. Selvfølgelig er de mest alvorlige tilfellene de der folk ikke har råd til mat, energi og husleie/lån. Det er selvfølgelig de absolutt prioriterte spørsmålene.

"Men vi ser også mange mennesker som bare er i stand til å unngå denne ekstreme fattigdommen, men bare ved å gi opp ting som hobbyer og sosialt samvær - ting som kanskje ikke er avgjørende for livet, men som absolutt gjør det morsommere. Så vi bestilte denne forskningen for å se hvordan utbredt et problem dette "morsomme underskuddet" er."

Han la til at resultatene ikke bare er triste å se, men også "bekymrende med tanke på innvirkningen dette har på folks livskvalitet og dermed deres mentale helse".

13:21:44

Varmepumper kan bidra til å kutte energiregningen – men her er noen ting du bør være oppmerksom på

I tillegg til å være klimavennlig som en bærekraftig erstatning for oppvarming av fossilt brensel, kan varmepumper også hjelpe deg med å spare penger i det lange løp.

Men de er kostbare å installere - og forbrukermesteren som? har advart om at det er visse faktorer å vurdere før du forplikter deg til å kjøpe en.

Sjekk om hjemmet ditt er egnet

Hvilken? bærekraftsredaktør Emily Seymour sier at det første trinnet er å sjekke om en varmepumpe passer for huset ditt.

De trenger installasjonsplass og plass til en varmtvannsbeholder, og fungerer mest effektivt i godt isolerte hjem.

Å ikke ha et energieffektivt hjem betyr at du kanskje må legge til ekstra isolasjon, eller bytte ut radiatorer eller sentralvarmerør for å sikre at pumpen fungerer effektivt, sier Emily.

Vurder kostnadene

Med levekostnadskrisen som presser økonomien vår, er det kanskje ikke lett for mange å investere i varmepumper på kort sikt.

Kostnadene varierer vanligvis mellom £7 000 og £13 000, med den nøyaktige prisen avhengig av hjemmet ditt og eventuelt ekstra oppgraderingsarbeid som må gjøres på forhånd.

Offentlig hjelp tilgjengelig

Regjeringens Boiler Upgrade Scheme tilbyr tilskudd på opptil £5 000 for huseiere for å installere luftvarmepumper i hjem i England og Wales. Visse kriterier gjelder, som du kan sjekkeher.

I mellomtiden kan huseiere i Skottland få £9 000 gjennom Home Energy Scotland Scheme.

Levekostnadene siste: Feriegjester kan møte "alvorlig økonomisk svie" over flyplassparkering; husleien stiger med en femtedel i deler av England (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6417

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.